Logo 't Bloemeke- 't Bloemeke in het Westland

Bruidsfotograaf || Anouk Raaphorst – I shoot love

Bedrijf: I Shoot Love Bruidsfotografie

Locatie:     Naaldwijk – Westland (werkgebied door heel Nederland en daarbuiten)

Branch:     Bruidsfotografie

Stijl:         Journalistiek

Contact via:    www.ishootlove.nl / Info@ishootlove.nl

Interview met:    Anouk Raaphorst (37)

Werkzaam sinds:     Professioneel fotograaf sinds 2011

Zelf getrouwd:       Ja

Wat betekent trouwen voor jou:         Het delen van je Liefde en Geluk

Wat is je favoriete wedding/ love song:     Het is meer de emotie wat een lied oproept, een moment, dan dat ik echt een favoriet heb. Op onze eigen bruiloft hadden we ‘My girl – Jackson 5’

Wat zou je zelf willen veranderen van je eigen trouwdag:     In 2009 toen ik trouwde was er nog geen pinterest en instagram. Tegenwoordig kan je hier helemaal op los gaan tijdens de voorbereiding. Nu had ik dat dan ook zeker gedaan zodat ik nog meer details had kunnen verwerken en het nog persoonlijker had kunnen maken.

Wat kunnen bruidsparen van je verwachten?

Een beleving, een herinnering voor het leven die je telkens opnieuw kan beleven”

Een totaalconcept; een intake-gesprek, fotografie op de trouwdag van begin tot eind, nabewerken, trouwalbum. Ik streef een hoog service niveau na, denk mee en ontzorg. Ik neem samen met het bruidspaar het draaiboek door. Geef tips en bespreek mogelijkheden. Door de ervaring en kennis bied ik rust en vertrouwen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de vastlegging van de mooiste dag!

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

“Vanaf het eerste gesprek ben ik betrokken bij het bruidspaar. Een klik is belangrijk, vertrouwen in je fotograaf hebben is nog belangrijker. Zo kan het bruidspaar zichzelf zijn op de dag. Dat zorgt voor de mooiste, spontane en vooral echte momenten. Zo ontstaat journalistieke fotografie. Het verhaal vertellen. De dag vastleggen zoals het echt is gegaan. Momenten en emoties die niet zijn gepland, die de dag maken.”

Op de dag zelf probeer ik zo onzichtbaar mogelijk te zijn en kan ze ongemerkt de mooiste emoties vastleggen.

Voor het huwelijk heb ik nog contact met de ceremoniemeester, om kennis te maken, want die zal het aanspreekpunt op de dag zijn. Het is voor een fotograaf handig om te weten wie wie is. Een wildvreemd iemand op de eerste rij bij het gemeentehuis is moeilijk weg te werken in de foto’s. “Een ceremoniemeester of aanspreekpunt is echt nodig op een trouwdag, ik wil niet het bruidspaar storen in hun momenten.”

Is er een onvergetelijk moment die je met ons wilt delen?

“Iedere bruiloft heeft hoogtepunten. Bijvoorbeeld een bruiloft van dit seizoen, hoe ontroerd ik zelf was toen de vader van de bruid haar jurk dicht maakte. Het dichtmaken van de knoopjes, het ritsje. Normaal ziet de vader zijn dochter pas als je van de trap afkomt. Het was niet standaard, heel bijzonder!”

Welke tip wil je aanstaande bruidsparen meegeven?

“Laat je gaan!”

Niet poseren, denk niet na hoe je op de foto staat, laat dat aan de fotograaf over.

“Een foto van iets moois is anders dan een mooie foto”

Natuurlijk heeft ome Jan een mooie dure camera, maar een echte bruidsfotograaf heeft ervaring en technisch inzicht als het gaat om werken met bijvoorbeeld weinig licht of beweging. Naast de fotoacademie, blijf ik diverse opleidingen/workshops volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends.

“De trend momenteel is veel styling en alles op één locatie. Ceremonie en feest. Wat fijn is voor een fotograaf want dat scheelt parkeer stress ;)”

Onze ervaring met Anouk

Cynthia:

“Anouk heeft gevoel voor styling, dat zie je aan alles. Haar huis, der schoenencollectie 😉 Gemakkelijk en ontspannen in de omgang. Past zich aan, aan de situatie en haalt daardoor het mooiste in je naar boven. Ze legt vast hoe je echt bent!”

Hilde:

“Door eigen ervaring weet ik dat Anouk de mensen en situatie snel kan inschatten. Ik had haar gevraagd om mijn familie op de foto te zetten. Dit is een grote groep met veel verschillende persoonlijkheden. Toch kon ze de rust vinden en maakte mooie foto’s waar iedereen op staat zoals ze zijn. Ze hangen prachtig bij mij thuis aan de muur!” Tot slot, foto’s! Werk van Anouk Raaphorst I shoot love Bruidsfotografie.  Dank je wel Anouk voor de gastvrijheid, de koffie en het heerlijke gesprek!  Liefs Hilde en Cynthia

×

't Bloemeke

× Heb je een vraag? App mij!