Logo 't Bloemeke- 't Bloemeke in het Westland

Op een gure avond in februari…

De titel van deze blog lijkt te beginnen als een sprookje, en dat wordt het straks uiteindelijk ook: De bruiloft. Deze zal plaatsvinden in een grote tuin in de zomer van dit jaar. Maar voordat dit zover is, had ik eerst een afspraak bij dit stel op een gure avond in februari.

De bruid en haar moeder heb ik leren kennen op de Love & Marriage Beurs in Ahoy. Zij maakten daar een afspraak met me op een maandagavond. En zo kwam het dat ik naar Numansdorp reed. En dat is voor mij best wel een stukje rijden. Het waaide behoorlijk, en bij het laatste stuk was dat zeker wat eng. De bruid had namelijk afgesproken bij haar ouders thuis, een boerderij wat langs een (donkere) dijk lag.

Ik werd binnen gelaten en liepen naar in een gezellig woonkeuken. Rond een grote tafel zaten diverse mensen. Uiteraard herkende ik de a.s. bruid en haar moeder. Daarbij zaten de bruidegom, vader van de bruid, maar ook haar broer en zus. Onder het genot van een heerlijk kop koffie uit een boerenbont beker, werd al het bloemwerk besproken voor de trouwdag. Ieder rond die tafel had een mening daarover, maar dat gaf juist een saamhorigheid; samen op weg naar een bijzonder moment van een van de gezinsleden.

Het wordt een bijzondere bruiloft, die vnl zal plaatsvinden in de tuin naast deze boerderij. De bloemen zullen een belangrijke sfeermaker zijn. Nu maar hopen op mooi weer, anders wordt alles verplaatst naar de schuur van het bedrijf. En dat wordt dan een grotere uitdaging om daar dezelfde sfeer te creëren. Aan de bewoners van de boerderij zal het niet liggen; ik had een van de bijzonderste ontmoetingen gehad voor een bruiloft, en dat was heel gezellig!

×

't Bloemeke

× Heb je een vraag? App mij!