Logo 't Bloemeke- 't Bloemeke in het Westland

Wil jij met plezier werken?

Wat is het leuker als je met plezier werkt. Een fijne werkomgeving is toch prettig. En daar heb je bloemen of planten bij nodig!

Bloemen en planten maken mensen rustiger en vrolijker. Het is bewezen dat mensen in groene kantoren beter in staat zijn creatieve beslissingen te nemen. Patiënten die bijkwamen in een groene verkoeverkamer, hadden minder pijn, een lagere bloeddruk en een rustiger hart-slag. Kinderen met adhd concentreerden zich beter als ze in een bloemenprieeltje hun opdrachten moesten doen.

Onderzoek

Bloemen hebben een positief effect op de communicatie en werkbeleving van personeel. Dat blijkt uit The Emotional Impact of Flowers Study, het meest toonaangevende onderzoek naar de invloed van bloemen op mensen.

Het hoofd van dat onderzoek vat het als volgt samen: “Niet alleen maken bloemen mensen vrolijker dan we al dachten, ze hebben ook een sterk positief effect op onze emoties.”

De belangrijkste 3 conclusies

  1. Bloemen geven een vrolijk gevoel
    Tijdens het onderzoek kreeg elke testpersoon bloemen overhandigd, of bloemen te zien. Daarna werd om een reactie gevraagd. Wereldwijd bleken de reacties overeen te komen: alle testpersonen voelden zich beter bij hun confrontatie met bloemen en omschreven dit gevoel onder andere als ‘vrolijk’.
  2. Positieve effecten ook op lange termijn
    Mensen die, thuis of op het werk, langere tijd in aanraking komen met bloemen, hebben minder last van stress en angstgevoelens.

Een werkomgeving mét bloemen wordt dan ook als prettiger ervaren dan een werkomgeving zonder bloemen.

  1. Betere communicatie en verstandhouding personeel
    Een omgeving met bloemen blijkt meer uit te nodigen tot een goed gesprek tussen medewerkers. Bij grote kantoren daalde de drempel om iets te vragen of een praatje te maken. Dat zorgde weer voor een betere werksfeer en werkbeleving.

Redenen genoeg dus om ook bij u bloemen op kantoor te zetten!

Hoe werkt het?
Bloemen en planten hebben een Droste-factor; informatie die zich herhaalt. Kijk naar een takje, dat is eigenlijk een miniatuurboom. Een bloemkool bestaat uit allemaal kleine bloemkooltjes. Ons oog registreert die informatie heel gemakkelijk, op dezelfde manier waarop je ook iets beter onthoudt als het meerdere keren tegen je wordt gezegd. Het hoofd kan dus lekker vloeiend registreren en daar krijg je een goed gevoel bij.
Het goede gevoel krijgen we vooral door naar bloemen te kijken. Maar geur heeft een belangrijke geheugenfunctie; zwaar dementerende, bedlegerige ouderen die aan planten uit hun jeugd roken, sloegen

Dus, wil je jouw bedrijf en personeel beter laten functioneren? Neem eens contact op en dan zorg ik voor een aantal mooie boeketten voor op kantoor.

Bron: Floor Evertse, De Zaak- Agnes van de Berg, Dagblad van het Noorden

bedrijfsbloemwerk1

×

't Bloemeke

× Heb je een vraag? App mij!